Inzicht in het proces van vloercoating aanbrengen is in meerdere opzichten interessant. Of zelfs echt nodig omdat de bedrijfsvoering zo min mogelijk belemmering moet ondervinden. Vloercoating.net voorziet altijd in uitgebreide informatie aangaande het aanbrengproces. U weet op deze manier precies wanneer en wat er gebeurt. Deze informatieverstrekking maakt overigens onderdeel uit van de begeleiding die wij tijdens het hele proces bieden. Het aanbrengen van de vloercoating vindt uiteraard pas plaats aan het einde van het traject. Daaraan voorafgaand is de vloerafwerking eerst helemaal naar wens en dus op maat samengesteld. De werkwijze voor de plaatsing vindt vervolgens in enkele stappen plaats met als resultaat een snel belastbare vloer.
Ondergrond gereedmaken
De vloercoating aanbrengen gebeurt op een ondergrond die daarvoor geschikt is. Zijn er bijvoorbeeld beschadigingen? Deze zijn weg te werken voor een vlakker resultaat. Hetzelfde is van toepassing als de ondergrond van beton of cement is en gaten of scheuren vertoont. Herstelwerkzaamheden vormen afhankelijk van het project en de staat van de ondergrond onderdeel uit van de voorbereiding. In elk geval dient de vloer schoon te zijn voordat de start van het echte werk plaatsvindt. Onder een schone ondergrond verstaan wij vrij van vet, stof en vuil. Wij sluiten de voorbereiding verder af met het aanbrengen van een primer om de vloercoating goed te laten hechten. De vloerafwerking die op de primer komt nadat deze droog is, bestaat uit twee componenten.
Twee componenten vloercoating aanbrengen
Een twee componenten vloercoating aanbrengen begint met het mengen van de bestanddelen, zoals het kunsthars en de basisverf. Na het mengen van de twee componenten start het echte werk met het aanbrengen van de vloercoating. Dat begint met het uitgieten van de substantie die ons applicatieteam daarna volledig vlak en naadloos uitrolt. Het resultaat is een hele dunne beschermlaag die als vloerafdekking een veelzijdige functionaliteit kent. De coating dient uiteraard tijd te krijgen om te drogen en om uit te harden. Na het verstrijken van de uithardtijd is de vloer direct volledig te belasten. Wij hebben vakmensen die zeer ervaren zijn in het aanbrengen van vloercoatings. Daarbij is de kwaliteit van het materiaal perfect en zorgt een goede voorbereiding van de ondergrond voor het beste resultaat. Een tweede laag coating is overigens optioneel en afhankelijk van de situatie en uw wensen.
Antislip bij vloercoating aanbrengen
Het aanbrengen van vloercoating is een vastomlijnd proces, maar een speciale uitvoering kent uiteraard een andere werkwijze. Bijvoorbeeld als het gaat om vloercoating aanbrengen met antislip. Het materiaal dat de vloer stroef maakt, bestaat bijvoorbeeld uit kwartskorrels of andere antislipkorrels. Deze korreltjes strooien wij in op het moment dat de coating nog nat is, zodat het oppervlak deze opneemt en het materiaal vastligt. De antislipkorrels maken de vloer stroef en daardoor veilig. Zo hebben de verschillende uitvoeringen van coatings ook nog weer te maken met een apart stappenplan. Hiervoor geldt uiteraard dat wij u uitgebreid informeren over de gehele werkwijze van uw specifieke vloer.
Voordeel vloercoating aanbrengen
Vloercoating aanbrengen in plaats van een complete gietvloer levert meerdere voordelen op. Het is in de eerste plaats al aanzienlijk goedkoper om voor een vloercoating aanbrengen te kiezen. Een gietvloer bestaat uit veel meer lagen en het duurt langer voordat de vloer gereed is voor gebruik. Dat is dus een extra voordeel indien u voor coating kiest, want deze vloer is relatief snel te belopen. Dan zijn er nog alle voordelen die deze vloerafwerking als eigenschappen in zich heeft. Bijvoorbeeld slijtvast, vloeistofdicht, beschermend, zwaar te belasten, gemakkelijk in onderhoud en volledig naadloos. Meer weten? Neem gerust even contact op en bel ons. Of vraag voor het gemak vrijblijvend een offerte aan.